ул. Триадица №6
София 1000
Тел.: (02) 981 47 02
E-mail: info@discover.bg
Можете да намерите тази екскурзия на www.discover.bg/e/6000001049/
Септемврийски празници - Вълшебна Прага (със самолет)
София – Прага – Карлови Вари – Замъкът "Хлубока" – Чески Крумлов – Прага – София
Екскурзия със самолет
4 дни
КОМФОРТ
НАТОВАРЕНОСТ

Каним Ви в Прага – „златният град“, съхранил духа на стара Европа!

Потопете се в атмосферата на един от най-красивите градове в Европа,сякаш излязъл от приказка, съчетал в себе си  впечатляваща история и неповторим дух на съвремието!  
Ден 1
СофияПрага

Отпътуване от Терминал 2 на летище София в 10.20 ч. за Прага с полет на авиокомпания "Bulgaria Air". Кацане в Прага в 11.15 ч. Трансфер до хотела. Оставяне на багажа в хотела за съхранение. Настаняване след 14 ч. Разходка в центъра на Златния град (необходимо е ползване на градски транспорт). Свободно време. По желание и предварителна заявка – вечеря в ресторант с традиционна чешка музика и танци и неограничена консумация на бира и вино. Нощувка.

Ден 2
Прага

Закуска. Пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод (около 3 ч.): Храдчани (Пражки храд) – най-важният символ на Бохемия и седалище на чешкия президент, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини, грандиозната готическа катедралa "Свети Вит", Златната уличка с дома на Кафка; Мала страна с бароковата църква "Свети Николай"; Карловият мост с многобройните статуи и улични музиканти; Старе место – старият градски площад с Кметството и световноизвестния часовник от 15 в., издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция. По желание и предварителна заявка: 1. Разходка с корабче по река Вълтава с включен обяд на блок маса (мин. 2 часа). 2. Посещение на пивоварната "U Fleku", датираща от 1499 г., с дегустация на местна уникална бира и беседа от майстор пивовар. Свободно време (необходимо е ползване на градски транспорт). Нощувка.

Ден 3
ПрагаКарлови ВариЗамъкът "Хлубока"Чески Крумлов

Закуска. Свободен ден в Прага. Нощувка.


Туристическа програма по желание (избира се една от двете екскурзии): 1. Еднодневна екскурзия с местен екскурзовод до замъка "Хлубока" – един от най-красивите чешки замъци с изключителна колекция на готическо и съвременно изкуство. Разглеждане на дворцовите зали с екскурзовод. Пешеходна разходка в Чески Крумлов – град, запазил своя средновековен облик, известен с втория по големина дворцов комплекс след Пражкия замък, включен в списъка на ЮНЕСКО. 2. Еднодневна екскурзия до Карлови Вари – един от най-привлекателните курорти в света, невероятна комбинация от лечебна вода, природа и старинна архитектура. Посещение на пивоварна „Pilsner Urquell“ с включена беседа и дегустация. По време на разходката ще имате възможност да надникнете в старите изби, където преди 175 години се „ражда“ уникалният вкус на едноименната чешка бира, да се запознаете с традиционният метод на производство и всички съставки. Кулминацията на разходката е дегустация на нефилтрирана бира „Pilsner Urquell“ (входната такса се заплаща допълнително).

Ден 4
ПрагаСофия

Закуска. Освобождаване на стаите. Оставяне на багажа в хотела в стая за съхранение. Свободно време в Прага – необходимо е ползване на градски транспорт. Връщане в хотела за трансфер до летището. Полет за София в 16.30 ч. Кацане на летище София в 19.20 ч.

ДОПЛАЩАНИЯ
Еднодневна екскурзия до Карлови Вари на български език и посещение на пивоварна "Pilsner Urquell" с включена дегустация и беседа (цената не включва входната такса за пивоварната - заплаща се индивидуално на място) - провежда се при минимум 17 туристи)
от 12 г.
92 лв.
от 2 г. до 11 г.
68 лв.
Еднодневна екскурзия с местен екскурзовод до замъка "Хлубока" и Чески Крумлов (цената не включва входната такса за замъка "Хлубока"; заплаща се индивидуално на място – около 8 EUR) - провежда се при минимум 17 туристи
от 12 г.
99 лв.
от 2 г. до 11 г.
70 лв.
Разходка с корабче по р. Вълтава с включен обяд на блок маса (провежда се при минимум 15 туристи)
45 лв.
Traveller BeOnTime - компенсация под формата на ваучер за пътуване в размер на 200 лв. при закъснение с повече от час на полета на връщане (заявява се до 7 дни преди датата на заминаване). За допълнителна информация - в сайта на агенцията, каталог "Пътувай комфортно`2017" или вашия туристически агент.
20 лв.
Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** след пристигане + трансфер летище - хотел (цена на турист при настаняване в двойна стая)
35 лв.
Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** след пристигане + трансфер летище - хотел (цена на турист при настаняване в единична стая)
50 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
Самолетен билет София - Прага - София на авиокомпания "Bulgaria Air"
Летищни такси
1 брой ръчен салонен багаж до 10 кг и размери 55х40х23 см
Чекиран багаж до 23 кг
3 нощувки със закуски в 4* в Прага за дата 24.09 / за дати на отпътуване 03.09. и 17.09 в хотел 3 * в Прага
Tрансфер летище - хотел - летище
Пешеходна разходка в Прага с местен лицензиран екскурзовод на български език
Туристическа такса
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс АД"
Водач от България.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Туристическата програма "по желание"
Ползване на слушалки: пешеходна разходка в Прага (3 EUR); еднодневна екскурзия до замъка "Хлубока" и Чески Крумлов (3 ЕUR ); еднодневна екскурзия до Карлови Вари и пивоварната "Pilsner Urquell" (3 EUR) - заплащат се на място
Градски транспорт: 32 CZK (еднопосочен билет), 110 CZK (карта за 24 часа)
Входна такса за пивоварна "Pilsner Urquell" (250 CZK)
Входна такса за замъка "Хлубока" (230 CZK)
Входни такси за Музея на Алфонс Муха (300 CZK), Музея на Сметана (50 CZK), Музея на Кафка (260 CZK) в Прага
Комбиниран билет за катедралата "Св. Вит", Стария кралски дворец, църквата "Св. Георги", Златната уличка с кулата "Далиборка" (250 CZK, за деца до 16 г. - 125 CZK)
Входни такси и билети за музеи, обекти, прояви, посещавани по желание.
Разходи от личен характер
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).
За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да се заявят още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
1 EUR = 25 CZK
Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите. Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.Допълнителни услуги се заявяват до 7 пълни работни дни преди датата на заминаване при наличие на свободни места.
Пътуването се провежда при минимум 30 записани туристи.
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
Можете да намерите тази екскурзия на www.discover.bg/e/6000001049/
За всички актуални пътувания посетете www.discover.bg