ул. Триадица №6
София 1000
Тел.: (02) 981 47 02
E-mail: info@discover.bg
Можете да намерите тази екскурзия на www.discover.bg/e/6000001613/
Барселона – перлата на Средиземноморието
Пловдив – София – ЛюблянаМилано – Торино – Гренобъл – Авиньон – Коста Брава – Барселона – Манастирът "Монсерат"Коста Брава – Ним – Кан – Ница – Монако – Лигурската ривиера – Генуа – Любляна – София – Пловдив
Екскурзия с автобус
11 дни от 1799.00 лв.
КОМФОРТ
НАТОВАРЕНОСТ
21.06.2024 г.
1899.00 лв.
има места
30.08.2024 г.
1899.00 лв.
има места
20.09.2024 г.
1899.00 лв.
има места
11.10.2024 г.
1799.00 лв.
има места
Ден 1
ПловдивСофияЛюбляна
980 km

4.30 ч. - отпътуване от Пловдив от бензиностанция "OMV" дo хотел "Санкт Петербург" (заявява се при сключване на договор и се заплаща допълнително при минимум 12 човека), от София в 6.30 ч. от aвтогара "Сердика" по маршрут Белград - Загреб - Любляна. Настаняване в района на Любляна / Постойна късно вечерта. Нощувка.

Ден 2
ЛюблянаМилано
500 km

Закуска. Отпътуване за Италия в 8.00 ч. Късния следобед туристическа програма в Милано – италианският Ню Йорк, център на модата и банковото дело: Замъкът на фамилията Сфорца; Миланската катедрала – най-красивата готическа катедрала на юг от Алпите, строена по време на управлението на Джан Галеацо Висконти; пасажът „Виторио Емануеле“; Музикалният театър „Ла Скала“ – един от най-известните в света. Настаняване в района на Милано вечерта. Нощувка.

Ден 3
МиланоТориноГренобъл
390 km

Закуска. Отпътуване в 8.00 ч. за Торино – промишлен, бизнес и културен център в северна Италия, столица на Пиемонт. Пешеходна разходка: площад „Пиаца Кастело“ с двореца "Палацо Мадама" – резиденция на кралиците вдовици от 17 в.; дворецът "Палацо Реале – кралска резиденция до 1865 г.; църквата „Сан Лоренцо“, строена през 17 в.; катедралата "Св. Йоан Кръстител" от 15 в.; улица Гарибалди" – най-известната търговска улица. Отпътуване за Франция. Настаняване в района на Гренобъл късно вечерта. Нощувка.

Ден 4
ГренобълАвиньонКоста Брава
600 km

Закуска. Отпътуване в 7.30 ч. за Авиньон, разположен на левия бряг на река Рона. Възможност за посещение с местен екскурзовод на Папския дворец – седалище на папите от 1307 г. до 1377 г. Отпътуване за Испания. Настаняване на Коста Брава / Маресме вечерта. Вечеря. Нощувка.

Ден 5
Барселона
150 km

Закуска. Отпътуване в 8.30 ч. за Барселона. Панорамна обиколка (минимум 6 ч.): Градският парк с Парламента и Зоологическата градина; Триумфалната арка, издигната в чест на Световното изложение през 1888 г.; площад „Колумб“ с паметника на великия откривател; площад „Каталуния“ – сърцето на Барселона; две от най–известните къщи на модерниста Антони Гауди – „Каза Байо“ и „Ла Педрера“; стадион „Камп Ноу“ – най-големият в Европа; площад „Испания“ с „танцуващите“ фонтани; хълмът Монтжуик с многобройните паркове, художествени галерии и заведения за развлечение; музейният архитектурен резерват „Побле Еспаньол“ – забележителен „албум“, в който са представени копия на сгради от всички области в Испания; Националният дворец – днес Музей на каталунското изкуство; Олимпийският пръстен със съоръжения, построени в чест на Олимпийските игри през 1992 г.; Олимпийското градче с пристанището; двете най-високи сгради в Барселона и Барселонета – плажът на града; крайбрежният булевард и Маремагнум – центърът на забавленията и свободното време. По желание посещение на парка „Гуел“ – част от Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО и най-посещаваният парк в града. Пешеходна разходка по улицата на артистите „Рамбла“ – най-оживената улица на града, изобилстваща от музеи, необичайни магазинчета и живи статуи. Свободно време в Готическия квартал – старата част от Барселона с криволичещи тесни улички и средновековни сгради. Тук се издигат „Св. Еулалия“ – официалната катедрала на града, Кметството на Барселона и Женералитата. По желание и срещу допълнително заплащане - дегустация на хамон. Вечеря. Нощувка.

Ден 6

Закуска. Свободно време в Барселона (необходимо е ползване на местен и градски транспорт) или по желание полудневна екскурзия до манастира Монсерат“ – бенедектински манастир, основан през 11 век, разположен в местност с невероятна природна красота. Тук се съхранява Девата на Монсерат или „черната Мадона“ – покровителката на Каталуния. По желание посещение на Музея на Монсерат с колекции на религиозна утвар, картини на майстори от 13 в. до 20 в., икони и предмети от библейския Изток и новата интерактивна презентация „Монсерат“. Вечеря. По желание – фламенко шоу. Нощувка.

Ден 7

Закуска. Свободно време в Барселона (необходимо е ползване на местен и градски транспорт). Вечеря. Нощувка.

Ден 8
Коста БраваНимКан
600 km

Закуска. Отпътуване за Франция в 8.30 ч. По пътя пешеходна разходка в историческия център на град Ним: амфитеатърът, строен през 1 в. и един от най-големите в римската провинция Галия, и „Maison Carree” – римски храм, построен от Агрипа в чест на двамата му синове, наследници на императора. Настаняване на Френската ривиера вечерта. Нощувка.

Ден 9
КанНицаМонакоЛигурската ривиера
190 km

Закуска. Един ден на Френската ривиера: Кан – „Зимен салон на световната аристокрация“, летен курорт от първостепенна величина и един от най-престижните курорти в Европа. Пешеходна разходка в центъра на града: крайбрежният булевард „Кроазет“ с Фестивалния комплекс, където всяка година през май се провежда световноизвестният фестивал на киното; Алеята на славата с отпечатъци от ръце на звезди на филмовата индустрията. Пешеходна разходка в Ница – град, съхранил атмосферата и автентичния средновековен дух: атрактивният пазар на цветята; най-големият площад „Масена“ и крайбрежният булевард „Променад Де-з-Англе“ с най-престижните хотели на Френската ривиера. Посещение на Княжество Монако: Дворецът на фамилия Грималди – създатeлите на  княжеството, които го превръщат в едно от най-богатите места в света и го управляват и до днес; Катедралата, където са погребани членове на фамилия Грималди. Свободно време в района на казиното в Монте Карло. Отпътуване за Италия. Настаняване на Лигурската ривиера късно вечерта. Нощувка.

Ден 10
ГенуаЛюбляна
620 km

Закуска. Отпътуване за Генуа. Пешеходна разходка (1 ч.): Старото пристанище; катедралата „Сан Лоренцо“, в която се съхраняват реликви, свързани с името на Йоан Кръстител – покровителят на Генуа; Дворецът на дожите – в миналото седалище на управлението на Републиката и резиденция на дожите, днес е център на социалния и културния живот в града; площад „Ферари“ – сърцето на града, обграден от обществени сгради, банки и офиси на най-големите корабни компании. Свободно време по главната улица „Гарибалди“, известна в  миналото като „златната улица“, с домовете на богатите генуезки фамилии, запазени до днес. Отпътуване в 12.00 ч. за Словения. Настаняване в района на Любляна / Постойна късно вечерта. Нощувка.

Ден 11
ЛюблянаСофияПловдив
980 km

Закуска. Отпътуване за България в 7.30 ч. Пристигане в София на бензиностанция „Lukоil“ (Западен парк, бул. „Сливница“ – до Орион), автогара „Сердика“ и ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) късно вечерта, в Пловдив на бензиностанция „OMV“ до хотел „Санкт Петербург“ – около полунощ (Трансферът до Пловдив се заявява при сключване на договор и се заплаща допълнително при минимум 12 човека).

ДОПЛАЩАНИЯ
Полудневна екскурзия до манастира "Монсерат" с включена входна такса за посещение на Базиликата и светилището на Черната мадона в църквата на манастира Монсерат (без включен двупосочен билет за железницата до манастира Монсерат) на турист при минимум 20 туристи
от 13 г.
109 лв.
от 0 г. до 12 г.
89 лв.
Пешеходна разходка по улицата на артистите "Рамбла" и в Готическия квартал с местен екскурзовод на български език и слушалки (заявява се предварително при сключване на договора, а не на място, тъй като за тази услуга е необходима предварителна резервация) на турист при минимум 10 туристи. Максималният брой туристи по тази услуга е 20 туристи! Моля, резервирайте усугата своевременно!
от 13 г.
49 лв.
от 2 г. до 12 г.
19 лв.
Входна такса за парка "Гуел" в Барселона (заявява се предварително при сключване на договора, а не на място, тъй като за тази услуга е необходима предварителна резервация) на турист при минимум 30 туристи
35 лв.
Фламенко шоу в средновековния замък на графовете на Валтордера (спектакъл "Рицарски турнир", фламенко, напитки - вино, вода или сок), на турист при минимум 15 туристи
от 12 г.
85 лв.
от 3 г. до 11 г.
55 лв.
Посещение на папския дворец в Авиньон с местен екскурзовод (с включена входна такса за двореца без градините), на турист при минимум 15 туристи
от 8 г.
59 лв.
от 3 г. до 7 г.
30 лв.
Ползване на двойна седалка от един турист
475 лв.
Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!
0 лв.
Горивна такса
108 лв.
ОТСТЪПКИ
Деца до 12 г., настанени в стаята на двамата си родители
-80 лв.
Ученици и студенти (до 25 години)
-35 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
2 нощувки със закуски в хотел "Park" *** / "Center" *** (или подобен) в района на Любляна / Постойна
1 нощувка със закуска в хотел "Ibis Styles Melegnano" *** (или подобен) в района на Милано
1 нощувка със закуска в хотел "Ibis Grenoble Universite" *** (или подобен) в района на Гренобъл
4 нощувки със закуски и вечери в хотел *** на Коста Брава / Маресме
1 нощувка със закуска в хотел "Thomas" *** (или подобен) на Френската ривиера
1 нощувка със закуска в хотел "B&B Hotel Savona" *** (или подобен) на Лигурската ривиера
Панорамна обиколка на Барселона
Пешеходни разходки в Милано, Торино, Авиньон, Ним, Ница, Кан и Генуа
Посещение на Княжество Монако
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс"
Водач-екскурзовод от България
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Туристическа такса в района на Барселона: 1,25 EUR на турист на ден в хотел 4*; 1 EUR на турист на ден за хотел 3* (заплаща се индивидуално на рецепцията на хотела)
Такса престой в Италия: 2-4 EUR на турист на ден в хотел 2*/3* и 4-6 EUR на турист на ден в хотел 4* (заплаща се на рецепцията на всеки хотел)
Посещение на папския дворец в Авиньон с местен екскурзовод
Екскурзия до манастира "Монсерат"
Фламенко шоу на Коста Брава / Маресме
Посещение и входна такса на парка "Гуел"
Входни такси и билети за Зоологическата градина (21,40 EUR, за деца - 12,95 EUR), Аквариума (20 EUR, за деца - 15 EUR), Морския музей (10 EUR, за деца под 17 - безплатно), Музея на Пикасо (12 EUR), етнографския музей "Побле Еспаньол" (14 EUR, за деца - 7 EUR), фондацията "Жоан Миро" (13 EUR, за деца под 15 - безплатно), за Музея на каталунското изкуство (12 EUR, за деца до 16 г. - безплатно), "Ла Педрера" (22 EUR, за деца - 16,50 EUR), стадиона "Камп Ноу" (26 EUR, за деца - 20 EUR), "Саграда Фамилия" (17 EUR, за деца до 11 г. - безплатно), Двореца на музиката (18 EUR) в Барселона
Двупосочен билет за местен транспорт от курортите на Коста Брава / Маресме до Барселона (около 10 - 20 EUR в зависимост от курорта)
Двупосочен билет за железницата до манастира "Монсерат" (11 EUR, за деца - 6 EUR)
Входни такси в манастира "Монсерат": музеят на "Монсерат" (7 EUR), новата интерактивна презентация "Монсерат" (5 EUR)
Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Местен и градски транспорт
Разходи от личен характер
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия
PCR тест (при необходимост)
Горивна такса (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава)
МЕСТА НА ЗАМИНАВАНЕ
Пловдив
04:30 ч.
OMV бензиностанция дo хотел Санкт Петербург
София
6:30 ч.
Aвтогара "Сердика" ( между Централна жп гара и Централна автогара)
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Часово време: България - 12 ч. ; Словения, Италия, Франция, Испания - 11 ч.
Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.
Traveller BeFlex - 10% от основната цена на пътуването: възможност за смяна на датата на пътуване по същата програма или отмяна на пътуването без неустойка (сумата се възстановява под формата на ваучер за пътуване) до 35 дни от първоначално избраната дата. Заявява се САМО по време на резервация. За допълнителна информация - в сайта на агенцията или при вашия туристически агент.
Traveller MultiFlex - 20% от основната цена на пътуването: възможност за смяна на програмата или отмяна на пътуването без неустойка (сумата се възстановява под формата на ваучер за пътуване) до 35 дни от първоначално избраната дата. Заявява се САМО по време на резервация. За допълнителна информация - в сайта на агенцията, каталог или при вашия туристически агент.
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
Горивни такси при увеличение на цената на горивото: Цената на дизеловото гориво е определена на база 2.50 лв за 1 л. При увеличение на цената на горивото - до 9,99%, компанията ще поеме увеличението на свой собствен риск. При увеличение на цената на горивото - равно или надвишаващо 10%, компанията си запазва правото да въведе горивна такса. При увеличение на цената на горивото от 10 % до 19,99 % спрямо посочената база, размерът на горивната такса на турист за пътуване по тази програма ще бъде 36.00 лв. На всяко следващо увеличение на горивото с 10%, сумата съответно се мултиплицира.
Можете да намерите тази екскурзия на www.discover.bg/e/6000001613/
За всички актуални пътувания посетете www.discover.bg