ул. Триадица №6
София 1000
Тел.: (02) 981 47 02
E-mail: info@discover.bg
Можете да намерите тази екскурзия на www.discover.bg/e/6000004269/
Почивка в ДУБАЙ - 4 нощувки в х-л "Elite Byblos Al Barsha" 5*
София - Дубай - София
Екскурзия със самолет
5 дни
КОМФОРТ
НАТОВАРЕНОСТ
Хотел "Elite Byblos Al Barsha" 5*****

Местоположение: хотелът се намира в сърцето на квартал Ал Барша, в непосредствена близост до търговски център Mall of the Emirates.
В хотела: разполага с открит плувен басейн и фитнес център. Във всички стаи и в общите части е осигурен безплатен Wi-Fi. На разположение на гостите са ресторант Monarch и кафене Bazerkan.
В стаите: просторните, климатизирани стаи в хотел Elite Byblos включват кът за сядане с телевизор с плосък екран, самостоятелна баня.
Ден 1

Отпътуване в 14:40 ч. от летище София с директен полет за Дубай. Пристигане на летището в Дубай в 21:35 ч. Посрещане от местен представител говорещ български език. Трансфер до хотела. Настаняване. Информационна среща с представителя на обслужващата агенция в лобито на хотела и възможност за записване на допълнителни екскурзии. Нощувка.

Ден 2

Закуска. Панорамна обиколка на Дубай с местен екскурзовод на български език (включено в цената). По време на този тур ще се запознаете с богатите и разнообразни традиции на Дубай, историята на емирството, новите проекти, както и с любопитни факти от живота на местното население, ще усетите древното и модерното в този рай сред пустинята. Туристическата програма обхваща новата част на града. Ще започнем с един от мегапроектите на емирството, намиращ се в новата част на града – комплексът „Dubai Marina“ с яхтено пристанище и небостъргачи, в които има жилища, фирмени офиси и хотели. Ще продължим към изкуствения остров под формата на палма, където се намира приказният 5-звезден хотел „Атлантис“. Ще се движим по „стъблото” на Джумейра – първият от трите изкуствени острова с формата на палма. Разбира се, няма да пропуснем и емблематичния 7-звезден хотел „Бурж ал Араб“, построен във формата на корабно платно навътре в морето. Екскурзията ще завърши в търговския център „Dubai Mall“.


Свободно време или по желание Ви предлагаме да посетите най-големия мол в света „Dubai Mall”, където може да се сбъдне всяко шопинг желание. Разполага с около 1200 магазина, аквариум и закрита ледена пързалка. В него може да намерите магазини на най-известните модни марки в света, от „Армани“ до „Зара“, ресторанти с многонационална кухня, а за децата множество детски кътове, ледена пързалка и огромен аквариум с морска зоологическа градина. Възможност за посещение на Танцуващите фонтани – най-големият в света музикален фонтан със собствена хореография. Намира се в езерото Бурж Халифа, разположено между едноименната сграда и Дубай Мол. Фонтанът е осветен от 6600 светлини и 25 цветни прожектора, дължината му е 275 м и изхвърля вода на височина 152,4 м във въздуха в синхрон с класическа, арабска и световна музика. Представленията са на всеки 30 минути от 18:00 ч. до 23:00 ч.


Възможност за посещение (срещу доплащане) на небостъргачаБурж Халифа“, който със своите 828 метра е най-високата сграда в света. В него се намират множество офиси, 900 частни жилища, хотел „Армани“, открита площадка за наблюдение на 124-ти етаж, се намира ресторант „At.mosphere“ на 122-ри етаж, наблюдателната площадка „At The Top SKY“ на 148-ми етаж – най-новото допълнение в комплекса.


Възможност за посещение (срещу доплащане) на Global Village, културно селце, разполагащо с над 30 павилиона от 75 държави, тук ще намерите  разнообразна международна кухня в различни ресторанти, кафенета, уникални занаяти и типични сувенири, произведения на изкуството от всички краища на света (от 19:00ч  до 23:00 ч.).    


Нощувка.

Ден 3

Закуска. Свободен ден или туристическа програма по желание:


1. 09:00  14:00 ч. - Полудневен тур на старата част на Дубай - "Арабска приказка". Ще се потопите в историческата част на Дубай, истинска арабска обстановка, която ще ви напомни за начина на живот на местните преди откриването на петрола. Именно тук се намират едни от най-големите пазари за подправки, злато, бижута, платове, ядки, парфюми, сувенири на по-достъпни цени, където ще имате свободно време. Обяд в традиционен ресторант. Връщане обратно в хотела.


2. 19:30 - 23:00 ч. - Круиз с романтична вечеря на арабска галера. Предлагаме Ви една романтична вечер на арабска галера в продължение на два часа. По време на круиза, наслаждавайки се на невероятно красива панорама на новата част на Дубай, ще имате възможност да се докоснете до арабската гостоприменост! Вечерята е на блок маса с обилна храна от рибни и месни ястия от арабската и международна кухня и различни десерти.


ИЛИ


Круиз с луксозна яхта по каналите на Дубай Марина с включена вечеря и трансфер. Ще имате възможността да се насладите на величеството на Марината в Дубай и да се почувствате като истински знаменитости. Провежда се на бордна на най-голямата яхта в Дубай. Ще преминете през уникалният изкуствен канал, оформящ Марината в Дубай, ще имате възможността да се насладите на невероятната гледка на изкуствения остров "Палмата". Единствено на борда на този круиз ще може да видите още една от емблемите на Дубай, хотел Атлантис, намиращ се на върха на Палмата. На борда ще се насладите на кетъринг от 5* хотел и готвачи на живо, които ще приготвят по атрактивен начин Вашата вечеря. Нощувка.


Нощувка.

Ден 4

Закуска. Свободен ден или туристическа програма по желание:


1. 09:00 - 12:00 - Посещение на Магическите градини с включен трансфер и входна такса (Dubai Miracle Garden), омайващи със своята красота и разнообразие. Градините са вписани в Книгата на Гинес за най-дълга стена от цветя. Тук ще имате възможност да видите на едно място повече от 45 млн. цветя. Ще имате и свободно време за разходка сред цветните композиции, кафе и снимки.


2. 14.30  21.30 ч. - Сафари в пустинята с барбекю вечеря с включен трансфер – една запомняща се емоция, изпълнено с вълнения пътешествие в легендарната Арабска пустиня. Ще тръгнете от вашия хотел с Toyota Landcruiser навътре към пустинята, преминавайки през пясъчните дюни. Ще пристигнете в бедуински лагер, където ще имате възможност да опитате традиционни занимания като езда на камили, боядисване на ръцете с къна и пушене на наргиле. Залезът на слънцето, което хвърля своето оранжево сияние върху пясъците, ще Ви осигури незабравима гледка и възможност за романтични снимки. Вечерта ще завърши с вкусна вечеря на барбекю под приказното пустинното небе, под звуците на арабска музика и традиционни танци. Вечерята е на блок маса с обилни салати, ястия, десерти и безалкохолни напитки (бирата и алкохолните напитки се заплащат допълнително). Вечерта връщане обратно до хотела.


Нощувка.

Ден 5

Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. Отпътуване за България в 17:10 ч. с директен полет до София. Кацане на летище София в 20:45 ч.

ДОПЛАЩАНИЯ
Чекиран багаж до 10 кг (в двете посоки) на турист
105 лв.
Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) на турист
145 лв.
Чекиран багаж до 32 кг (в двете посоки) на турист
204 лв.
2 броя ръчен салонен багаж - един с размери 40х30х20 см и един с размери 55х40х23 см до 10 кг
95 лв.
Билет за наблюдателната площадка на 124-ти етаж на небостъргача "Бурж Халифа" (без включен трансфер до кулата) на турист
98 лв.
Сафари в пустинята с барбекю вечеря на турист
120 лв.
Круиз с лускозна яхта по Дубай Марина и включена вечеря (с включен трансфер от/до хотела) на турист
149 лв.
Круиз с романтична вечеря на арабска галера (с включен трансфер от/до хотела) на турист
120 лв.
Посещение на Магическите градини (трансфер и входна такса)
79 лв.
"Арабска приказка" - старата част на Дубай с включен обяд
95 лв.
PCR тест (на връщане) в лаборатории "Рамус" на турист
60 лв.
PCR тест (на отиване) в лаборатории "Рамус" на турист
60 лв.
Панорамна обиколка на Дубай с хеликоптер 15 мин.( с включен трансфер)
489 лв.
Доплащане за съседни места в самолета (отиване и връщане ) - на турист
49 лв.
Посещение на най-голямото Виенско колело в света Ain Dubai (с включен еднопосочен трансфер и билет)
98 лв.
Вечеря в Дубай мол с гледка към фонтаните;
79 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
Самолетен билет София - Дубай - София на авиокомпания "Wizz Air" с включени летищни такси и ръчен багаж до 10 кг с размери 40x30x20см, (цена на самолетния билет 395 лв на човек към месец декември 2021 г.)
Посрещане на летището на български език
Трансфер от страна на хотела летище - хотел - летище
4 нощувки със закуски в хотел "Elite Byblos Al Barsha" 5* (или подобен) в Дубай
Панорамна обиколка на модерен Дубай с местен екскурзовод на български език
Посещение на Рамката на Дубай (с вкючена входна такса)
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс"
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
При необходимост - PCR тест или друг вид тест, както и изпълнение на административни изисквания във връзка с пътуването от типа "Онлайн регистрация" или "QR код"
Чекиран багаж
Допълнителни услуги и екскурзии по програмата
Задължителна туристическа такса в Дубай за престой в хотел 4*: 15 AED или 4,50 USD на стая на вечер (заплаща се от туристите на рецепцията в хотела)
Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Бакшиши за екскурзовод / шофьор / пиколо: 3-5 USD на турист на ден
Градски транспорт
Разходи от личен характер
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.
Можете да намерите тази екскурзия на www.discover.bg/e/6000004269/
За всички актуални пътувания посетете www.discover.bg