КОМФОРТ
НАТОВАРЕНОСТ
Най-доброто от Виетнам и Камбоджа
София – Истанбул – Ханой – Халонг – Ханой – Хошимин – Тунелите Ку Чи – Хошимин – Делтата на река Меконг – Хошимин – Сием Реап – Ангкор – Сием Реап – Хошимин – Истанбул – София
Екскурзия със самолет
10 дни от 3799.00 лв.
21.10.2020 г.
3873.00 лв.
има места
01.11.2020 г.
3873.00 лв.
има места
13.02.2021 г.
3873.00 лв.
има места
01.03.2021 г.
3873.00 лв.
има места
24.04.2021 г.
3873.00 лв.
има места
17.10.2021 г.
3799.00 лв.
има места
03.11.2021 г.
3799.00 лв.
има места
15.01.2022 г.
3799.00 лв.
има места
16.02.2022 г.
3799.00 лв.
има места
23.02.2022 г.
3799.00 лв.
има места
02.03.2022 г.
3799.00 лв.
има места
10.04.2022 г.
3799.00 лв.
има места
ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ
НАСТАНЯВАНИЯ
ДОПЛАЩАНИЯ И ОТСТЪПКИ
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
 Хотел "Flower Garden Hotel" 4* в Ханой 

В хотела: няколко ресторанта, пиано бар, фитнес център, банкомат

В стаите: душ, машина за кафе, кабелни канали, сейф, електрическа кана, безплатен WiFi е наличен във всички стаи 

 

Хотел "Vissai Saigon" 4* в Хошимин

В хотела: ресторант, СПА, фитнес център, открит басейн, бар, интернет  - наличен в целия хотел 

В стаите: климатик, сателитна телевизия, минибар, сешоар

 

Хотел "Somadevi Angkor Hotel and SPA" 4* в  Сием Реап

В хотела: ресторант, външен басейн, СПА, фитнес център, интернет - наличен в целия хотел

В стаите: баня, сейф, климатик, минибар, телевизор, телефон, сешоар

Ден 1
СофияИстанбул

За дата на отпътуване 21.10.2020 г.: Отпътуване от Терминал 2 на летище София в 21.25 ч. с полет на авиокомпания "Turkish Airlines". Кацане в Истанбул в 23:50 ч.


За датите на отпътуване през 2021 година: Отпътуване от терминал 2 на летище София в 13:00 ч. за Доха с полет на авиокомпания "Qatar Airways". Кацане в Доха в 17:40 ч. Отпътуване в 20:50 ч. за Ханой с полет на авиокомпания "Qatar Airways".

Ден 2
ИстанбулХаной

За дата на отпътуване 31.10.2020 г.: Отпътуване от Истанбул за Ханой в 02:20 ч. с полет на авиокомпания "Turkish Airlines". Пристигане на летище "Ной Бай" в Ханой в 16:10 ч.


За датите на отпътуване през 2021 година: Пристигане на летище „Ной Бай“ в Ханой в 07:35 ч.


Трансфер до хотела. Настаняване. След кратка пауза се отправяме за първи впечатления от Ханой с вечерна туристическа програма с местен екскурзовод. Нашата обиколка включва езерото Хоан Кием, което в превод от виетнамски означава „езерото на върнатия меч“; храмът „Нгок Сон“ (Храмът на нефритената планина), посветен на националния герой Тран Хунг Дао; Старият квартал. Ще завършим деня с вечеря в местен ресторант с включена напитка „Добре дошли“ и водно куклено шоу. Нощувка.

Ден 3
ХанойХалонгХаной

Закуска. В 8:00 ч. поемаме едно чудно пътешествие към удивителния залива Халонг – чудо на природата и едно от най-популярните туристически места във Виетнам, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство. Самото име на залива в превод означава „Залива на спускащия се дракон“ и е свързано с една легенда, според която местните жители, сражавайки се с китайските окупатори, били подпомогнати от семейство дракони, изпратени от боговете, за да защитят земите им. Предстои ни разходка с туристически кораб в залива Халонг, по време на която, ще имате възможност да се възхитите отблизо на непокътната красота на природата около многобройните островчета и извисяващите се над кристално чистата вода варовикови скали. Обяд с морски дарове на борда на кораба. По време на разходката могат да се видят и едни от най-красивите пещери в залива като Тхиен Чунг, считана за най-красивата в залива, с уникална система от сталагмити и сталактити с различна форма, красиво осветена от всички цветове на дъгата или Ханг Дау Го, известна още като „Пещерата на дървените колове“ – най-голямата пещера в залива, чието прозвище се дължи на генерал Тран Хун Дао, който през 1228 г. съхранявал в нея дървени колове за защита от нашественици, а по-късно в края на 19 в. френски туристи я нарекли „Пещерата на чудесата“. А за да е удоволствието пълно и релаксът гарантиран, ще се насладите на обяд с морски дарове на борда на кораба. След един вълшебен ден в залива Халонг се връщаме отново в Ханой. Нощувка.

Ден 4
ХанойХошимин

Закуска. Днес програмата ни е посветена на Ханой, втори по големина град във Виетнам, известен още като „градът на хилядолетния дракон“. От къде идва прозвището на града? Според легендата, през 1010 година първият император от династията Ли – Ли Тай То, видял дракон да плува във водите на Червената река, покрай брега на която е разположен днес Ханой, като дал на селото, което се намирало по това време на мястото на днешния град, името Тан Лун – в превод „Надигащия се дракон“. Едва по-късно, през 1831 година, император Мин Ман от виетнамската династия Нгуен, дава на града името Ханой, което в превод означава „град насред реката“, заради разположението си на брега на т.нар. Червена река. Виетнамската столица ще ви разкрие днес своя невероятен облик – ще почувствате една уникална атмосфера на средновековни китайски династии и красива френска колониална архитектура, където древните местни традиции вървят ръка за ръка с модернизма на 21 век. В продължение на близо 1050 години Виетнам е бил окупиран от китайски династии, които са оставили дълбок отпечатък в местната култура и език. Доказателство за това са част от обектите, включени в нашата туристическа програма, а именно:


Пагодата на една колона – уникално архитектурно постижение на 11 в., изградено от дърво върху колона с диаметър 1,25 м. Идеята на пагодата е била да изобразява цвят на лотос – символ на чистотата и невинността. Построена е от император Ли Тхай Тонг в периода между 1028 г. и 1054 г., а легендата гласи, че императорът, който нямал наследник, веднъж сънувал богинята на милосърдието, която стояла върху цвят от лотос. Тя протегнала към него ръце, в които държала бебе-момченце, а малко след този сън императорът срещнал млада девойка – селянка, за която се оженил и която му родила наследник. Така в знак на благодарност за това събитие, той изгражда този уникален паметник. 


Пагодата „Тран Куок“ - най-старата пагода във Виетнам от 6 в., разположена днес на малък остров в близост до югоизточния бряг на Западното езеро – най-голямото сладководно езеро на Ханой.


Посещение на Храма на литературата – една от най-живописните атракции на виетнамската столица и прекрасен пример на традиционния виетнамски архитектурен стил. Храмът е построен през 1070 г. и посветен на китайския философ от 6 в. Конфуций. Няколко години след построяването му на това място е основан първият университет във Виетнам, където първоначално са получавали своето образование само кралски особи и благородници, преди той да отвори врати и за обикновените хора. Представлява комплекс от пет вътрешни двора, олицетворяващи петте основни природни елемента – вода, дърво, огън, земя и метал, с езеро, парк, павилиони и Кладенеца на божественото просветление. Изключително интересни са каменните стени, полегнали върху гърбовете на костенурки – символ на мъдростта, изписани с имената на някогашните възпитаници.


От френската колониална епоха са широките булеварди на Ханой с типични сгради, най-известна от които е може би сградата на хотел „Метропол“, в който от 1901 г. до сега са отсядали прочути знаменити личности от артистичния свят, както и президенти. Ханой има два френски квартала - „Хоан Кием“ и „Ба Дин“, в който са съсредоточени много министерства, посолства, Президентския дворец и Националното събрание. Много от колониалните постройки представляват една своеобразна еклектична смесица от френския и традиционния виетнамски архитектурни стилове. С местен екскурзовод ще посетите мавзолея и музея на Хо Ши Мин, който и до днес с любов виетнамците наричат „Чичо Хо“. Небезизвестен факт е, че Хо Ши Мин е авторът на Декларацията за независимост на Виетнам от Франция от 1945 г., която слага край на дългогодишното френско колониално господство в страната. Идеята за мавзолея е била взаимствана от мавзолея на Ленин в Москва, в съчетание с виетнамски архитектурни елементи, въпреки, че самият Хо Ши Мин не е искал тленните му останки да бъдат изложени в мавзолей. По време на нашето запознанство с Ханой е предвиден и обяд в местен ресторант. След натрупаните впечатления от Ханой, трансфер до летището за полет до Хошимин. Пристигане на летището в Хошимин – най-многолюдният град във Виетнам. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

Ден 5
Тунелите Ку ЧиХошимин

Закуска. Ще започнем деня с посещение на Куши - военната база на Виетнамската армия – подземен град, изграден през 1948 г., по време на виетнамската съпротива срещу френската окупация и по-късно разширяван, за да побере повече от 10 000 души по време на американската агресия. Частично отворен за туристи през 1988 г. и до днес този подземен комплекс с повече от 200 км тунели поразява с размерите си и най-вече с храбростта и стоицизма на виетнамския народ. След посещението ще се подкрепим с обяд в местен ресторант. Връщаме се обратно в Хошимин – модерен мегаполис, умело съчетал модерното строителство с красиви колониални постройки. И тук французите са оставили своя отпечатък с елегантна архитектура и широки булеварди, а градът ще ви завладее със своята интересна култура, класическа френска архитектура, луксозни небостъргачи, богато украсени храмове и пагоди. Нашата панорамна обиколка предлага да видите: 


Дворецът на обединението, който напомня за историята на страната, минала през две войни с френски и американски колониалисти, построен на мястото, където се е издигал дворецът „Нородом“. Служел е като президентски дом и място, от където е управлявана страната, а днес е превърнат в музей.


Музеят на жертвите във Виетнамската война, който съдържа богата колекция от останки на военни машини, оръжия и снаряди, както и фотографии, показващи пораженията по време и след войната между Виетнам и САЩ.


Катедралата „Нотр Дам“ - един изящен пример на нео-ренесансовата архитектура, построена през втората половина на 19 в. от френски колонизатори, днес тя е една от отличителните забележителности на Хошимин, разположена в сърцето на града.


Сградата на Централната поща – друга интересна забележителност, построена през 1891 г. по проект на известния френски инженер Густаф Айфел, проектирал също и Айфеловата кула в Париж, и прекрасен образец на френската колониална архитектура във Виетнам, великолепно съхранила своя стил и изящество от откриването си през 1891 г. до наши дни.


Пазарът „Бен Тхан“ - мястото, където ще се потопите в ежедневието на виетнамците и ще можете да си изберете подарък сред изобилието от традиционни виетнамски сувенири, стоки и продукти.


Завършваме този ден от програмата и се връщаме обратно в нашия хотел за заслужена почивка от натрупаните впечатления. Нощувка.

Ден 6
ХошиминДелтата на река МеконгХошимин

Закуска. Днес ще имате чудесна възможност да видите Виетнам такъв, какъвто е! Ще отпътуваме за Ми Тхо – столицата на провинция Тиен Жианг, островно пристанище в делтата на река Меконг. Делтата на река Меконг е известна с плодородните си земи и оризови полета, както и мястото, където отблизо ще усетите и почувствате бита на местните жители и техния начин на живот. Разходка с лодка по малък речен ръкав до устието на р. Меконг и до остров Фeникс. Ще се насладим и подкрепим с типичен виетнамски обяд в традиционен ресторант. Ще имаме възможност да се запознаем и да видим някои от типичните дейности на местните жители – ще видите овощни градини с пчелни ферми, където можете да вкусите местен мед и медовина, да се насладите на тропическите плодове и традиционна музика. Ще се запознаете с процеса на производство на кокосови бонбони. Връщаме се обратно в Хошимин като по пътя ще видим и градина с бонсай в Ми Тхо („градинарство в поднос“) – изкуството да се отглеждат умалени копия на дървета и храсти, които се срещат естествено в природата. В Хошимин ни очаква традиционна вечеря в местен ресторант. Нощувка.

Ден 7
ХошиминСием Реап

Закуска. След нашето пътешествие из Виетнам е време да се отправим към Кралство Камбоджа. Трансфер до летището на Хошимин за полет до Сием Реап. Пристигане в Сием Реап – малък град, но популярна туристическа дестинация за Камбоджа, защото е изходна точка за Ангкор Ват. Трансфер до хотела. След кратка пауза започваме нашето необикновено пътешествие към отдавна изчезнали цивилизации, потънали в забвение храмове, обрасли в гъста растителност, древни дворци, сякаш погълнати от джунглата - всичко това е Кралство Камбоджа! Програмата ни днес е посветена на Сием Реап, а това което предстои да видим е:


Храмът Неак Пеан – малък будистки храм върху кръгъл изкуствен остров, разположен в средата на кръстообразно разположени водоеми, чието име произлиза от скулптурите на змии, заобикалящи сградата на самия храм.


Храмът Пре Руп – храмов комплекс, построен от кхмерския цар Раджендраварман през 10 в. и посветен на Шива. Прилича на многопластова храмова планина, комбинация от тухлена, латеритна и пясъчна конструкция, а името му в превод от кхмерски означава „обръщане на тялото“.


Храмът Източен Мебон – построен е през втората половина на 10 в. от кхмерския крал Раджендраварман II като израз на почит към родителите му. Издига се на малък остров в центъра на Източен Барай, който някога е бил голям водоем, захранван от водите на река Сием Реап. Някога сериозен източник на вода за напояване, днес този водоем се е превърнал в равнина от оризови полета, затова посетителите са оставени на тяхното въображение да си представят някогашната величественост на този храм в центъра на съществувалото някога огромно езеро.


По време на нашата програма ще имаме и обяд в местен ресторант, а след това ще продължим да трупаме впечатления с посещение на Крован, кралската баня на Шрах Сранг и прочутия манастир „Бантай Кдей“. Ще завършим деня с вечеря и шоу-програма с традиционния танц „Апсара“- класически камбоджански балет, високо почитан в цялата страна, създаден още през 7 в. Индуската митология разказва, че Апсарас са красиви женски създания, които слизат на Земята от небето, за да забавляват и развличат богове и царе със своя очарователен танц – техните танцови движения са израз на идеята за омайване на зрителите и включват забавени и плавни движения, които хипнотизират публиката. Нощувка.

Ден 8
Сием РеапАнгкорСием Реап

Закуска. Ще се потопим днес в забулената мистична атмосфера на Ангкор – район, който стотици години е бил просто една легенда, чиито чудеса остават скрити за външния свят до 1860 г., когато е открит от френския изследовател Анри Муо. Някога Ангкор е бил столица на Кхмерската империя и днес на територията на този толкова дълго „забравен“ комплекс можете да се докоснете и да видите руините на над 100 каменни храма и останките на една велика цивилизация. Ще започнем посещението с древния град Ангкор Том, в чийто център се издига храмът „Байон“, построен през втората половина на 12 в. и началото на 13 в., чиято най-отличителната черта са множеството усмихнати лица и барелефи, изобразяващи всекидневния живот на кхмерите по онова време. Програмата ни в Анкгор Том включва още Южната порта и храмът „Бапун“, чиято източна част привлича най-много посетители с така наречената „Тераса на слоновете“ – платформа, откъдето ангкорските крале са наблюдавали различни паради, церемонии и игри. И не на последно място ще видим и Терасата на прокажения крал, чието име произлиза от скулптура, изобразяваща крал Яшоварман I, посветил по-голямата част от живота си на създаването на храмовия комплекс в Ангкор. Отправяме се към известния храм „Та Пром“ - най-впечатляващият от всички храмове, с неописуема атмосфера и спираща дъха гледка. Стотици години храмът е бил погълнат от камбоджанската джунгла и затова днес огромни корени от дървета се промъкват през разкъсани каменни стени, а древни дървета се извисяват над главите на посетителите, правейки мястото мистично и тайнствено. Ще направим кратка пауза, за да се подкрепим с обяд в местен ресторант. Продължаваме нашето мистично пътешествие към основната забележителност на Ангкор – Ангкор Ват. Представлява огромен храмов комплекс – върховен шедьовър на кхмерската архитектура, зашеметяващ и величествен, а името му в превод означава „град-храм“. Красотата и великолепието му са несравними, затова неслучайно е и част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. За да бъде денят ни пълноценен, ще наблюдаваме прекрасния залез от върха на хълма Пном Бакхенг. Връщаме се обратно в Сием Реап за заслужена почивка. Нощувка.

Ден 9
Сием РеапХошиминИстанбул

Закуска. Разходка с лодка в езерото Тонле Сап – най-голямото сладководно езеро в Кралство Камбоджа и цяла Югоизточна Азия, чието име често се превежда като „великото езеро“. Круиз покрай плаващите села пълни с училища, ресторанти и магазини. Свободно време за разходка из местните пазари. Трансфер до летището в Сием Реап и отпътуване за Хошимин. След пристигане на летището в Хошимин, трябва да останате в транзитната му зона.


За дата на отпътуване 31.10. 2020 г.: Отпътуване за Доха в 19:30 ч. с полета на авиокомпания "Qatar Airways". Пристигане на летището в Доха 23:45 ч.


За датите на отпътуване през 2021 година: Отпътуване за Истанбул в 21:40 ч.

Ден 10
ИстанбулСофия

За дата на отпътуване 31.10. 2020 г.: Отпътуване за България в 06:45 ч. с полет на авиокомпания "Qatar Airways". Кацане на летище София (Терминал 2) в 11:45 ч.


За датите на отпътуване през 2021 година:. Пристигане на летището в Истанбул в 05:40 ч. Отпътуване за България в 08:35 ч. Кацане на летище София (Терминал 2) в 08:55 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
Самолетен билет София - Истанбул - Ханой и Хошимин - Истанбул - София на авиокомпания "Turkish Airlines" с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг. и ръчен багаж до 8 кг. само за дата на отпътуване 31.10.2020 г. / самолетен билет София - Доха - Ханой и Хошимин - Доха - София на авиокомпания "Qatar Airways" с включени летищни такси, ръчен багаж до 7 кг и чекиран багаж до 30 кг за всички останали дати на отпътуване през 2021 г.
Самолетни билети за вътрешните полети Ханой - Хошимин - Сием Реап - Хошимин на авиокомпания "Vietnam airline" с включени летищни такси, ръчен багаж до 7 кг (с размери 56x36x23 см) и чекиран багаж до 20 кг
2 нощувки със закуски в хотел "Flower Garden Hotel" 4* / "La Bellevie Hotel" 4* (или подобни) в Ханой
3 нощувки със закуски в хотел "Vissai Saigon Hotel" 4* (или подобен) в Хошимин
2 нощувки със закуски в хотел "Somadevi Angkor Hotel and SPA" 4* / "Tara Angkor Hotel" 4* (или подобни) в Сием Реап
Трансфери летище - хотел - летище
6 обяда, описани в програмата
1 вечеря в Ханой с куклено шоу
1 вечеря в местен ресторант в Хошимин
1 вечеря с традиционни кхмерски танци "Апсара"
Описаната туристическа програма в Ханой, Хошимин, тунелите Ку Чи, делтата на Меконг, Сием Реап
Разходка с туристически кораб в залива Халонг
Всички входни такси за обектите описани по програмата
Местни екскурзоводи на английски език
Водач-преводач от България
Една бутилка минерална вода на ден
Всички местни и общински такси
Застрaховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 30 000 ЕUR на застрахователна компания "Евроинс АД".
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Виза за Камбоджа: около 30 USD на турист - издава се на летището в Сием Реап, заплаща се лично на място, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и една цветна снимка с размер 4см / 6 см
Виза за Виетнам: издава се предварително от посолството на Виетнам в София
Допълнителни услуги и екскурзии по желание
Бакшиши (2 USD на турист на ден за екскурзовода и 1 USD на турист на ден за шофьора)
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.
Начало Хотели Самолетни билети Дестинация на месеца Промоции Оферта на деня Горещи оферти Последни места Контакти
© 2010-2020 Туристическа агенция "Международни пътувания". Всички права запазени. Използване на бисквитки Защита на личните данни
Всички дестинации: